Δημιουργία Δαπάνης και Χρέωση

Δημιουργία Δαπάνης και Χρέωση

Δημιουργία Δαπάνης

Από την αρχική οθόνη επιλέγουμε το κουμπί "Προσθήκη νέας δαπάνης"
Στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις είτε μία δαπάνη από αυτές που υπάρχουν στη λίστα, είτε να δημιουργήσεις μία νέα περιγραφή δαπάνης στα ελληνικά ή στα αγγλικά.
        
          

Για να δημιουργήσεις τη δαπάνη, επιλέγεις από τη λίστα με τις δαπάνες και πατάς "Επόμενο".
Στη συνέχεια επιλέγεις:
α) αν η δαπάνη έχει εξοφληθεί ή όχι
β) σε ποιον θέλεις να χρεώσεις την δαπάνη ( ένοικος ή ιδιοκτήτης)
γ) επιλέγεις την κατηγορία της δαπάνης (κοινοχρήστων, θέρμανσης, ασανσέρ) *
δ) πατάς "Επόμενο"


ε) καταχωρείς το ποσό της δαπάνης και επιλέγεις αν θέλεις η δαπάνη να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα ή συγκεκριμένους μήνες. Σε περίπτωση που επιλέξεις η δαπάνη να επαναλαμβάνεται, σου δίνεται η δυνατότητα να την ορίσεις ως αυτοματοποιημένη χρέωση και να επιλέξεις την ημέρα του μήνα, την οποία θα χρεώνεται κάθε μήνα. Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις έκπτωση σε κάποιο διαμέρισμα για την συγκεκριμένη δαπάνη.
     
στ) επιλέγεις σε ποιον επαγγελματία ανήκει αυτή η δαπάνη. Μπορείς να προσθέσεις νέους επαγγελματίες κάθε φορά , είτε να επιλέξεις από τους ήδη υπάρχοντες στη λίστα των επαγγελματιών.
ζ) και τέλος είτε επιλέγεις "Αποθήκευση & Χρέωση" και η δαπάνη επιμερίζεται και χρεώνεται σε όλα τα διαμερίσματα, είτε επιλέγεις "Αποθήκευση & κλείσιμο" και αποθηκεύεις τη δαπάνη και την χρεώνεις σε διαφορετικό χρόνο.

   

* Δημιουργία Νέας Κατηγορίας Χιλιοστών

Σε περίπτωση που η δαπάνη που δημιούργεις δεν ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου κατηγορία χιλιοστών.
Για να δημιουργήσεις τη δική σου κατηγορία χιλιοστών:
1) Πάτησε " Δημιούργησε νέα κατηγορία".

2) Καταχωρείς το όνομα της νέας κατηγορίας είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά και πατάς "Επόμενο".


3) Καταχωρείς τα ποσοστά σε κάθε διαμέρισμα και πατάς "Αποθήκευση & Κλείσιμο". Η νέα αυτή κατηγορία αποθηκεύεται και μπορείς να την χρησιμοποιείς σε κάθε επόμενη χρέωση δαπάνης που ανήκει σε αυτή τη κατηγορία χιλιοστών.
   
    

Χρέωση Δαπάνης


Αφού έχεις ολοκληρώσει τη δημιουργία της δαπάνης σου δίνεται η επιλογή "Αποθήκευση & Χρέωση" ή  "Αποθήκευση & κλείσιμο".

Αποθήκευση & Χρέωση
Αν επιλέξεις "Αποθήκευση & Χρέωση", εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο στο οποίο εμφανίζεται ο επιμερισμός του ποσού της δαπάνης στα διαμερίσματα και σου δίνει την επιλογή είτε να την χρεώσεις τώρα, είτε να πατήσεις "Προς Χρέωση" και να την χρεώσεις σε δεύτερο χρόνο. 

    

Αν επιλέξεις "Χρέωση Τώρα" η δαπάνη είναι πλέον χρεωμένη στα διαμερίσματα, εμφανίζεται στην αρχική οθόνη και είναι έτοιμη για την έκδοση των κοινοχρήστων.Αν επιλέξεις  το κουμπί "Προς Χρέωση", η δαπάνη δεν χρεώνεται στον ένοικο αλλά εμφανίζεται στις οφειλές τις πολυκατοικίας.
Μπορείς στη συνέχεια να επιλέξεις την δαπάνη αυτή να την χρεώσεις επιλέγοντας από την αρχική οθόνη "Εμφάνιση όλων των δαπανών".
   
Επιλέγοντας την δαπάνη μπορείς να την διαγράψεις ή να την επεξεργαστείς και στην συνέχεια να πατήσεις  "Χρέωση Τώρα". Πατώντας "Χρέωση Τώρα" η δαπάνη θα εμφανίζεται στην οθόνη των δαπανών που είναι προς έκδοση.

     


Αποθήκευση & Κλείσιμο

Αν επιλέξεις "Αποθήκευση & κλείσιμο", τότε απλά δημιουργείς μία δαπάνη η οποία δεν χρεώνεται στον ένοικο/ιδιοκτήτη ούτε εμφανίζεται στις οφειλές τις πολυκατοικίας.

 Στην οθόνη των δαπανών υπάρχουν φίλτρα με τα οποία μπορείς εύκολα και γρήγορα να εμφανίσεις τις δαπάνες σύμφωνα με:
1) την κατηγορία ποσοστών
2) τον επαγγελματία
3) την κατάσταση της δαπάνης
4) την χρέωση της δαπάνης 
5) αν έχει εξοφληθεί ή όχι