Οφειλές πολυκατοικίας προς επαγγελματίες

Οφειλές πολυκατοικίας προς επαγγελματίες

Οι οφειλές πολυκατοικίας είναι οι οφειλές που δημιουργούνται προς τρίτους (επαγγελματίες) κατά τη διάρκεια δημιουργίας μίας δαπάνης καθώς κάθε δαπάνη που δημιουργείς συνδέεται με έναν επαγγελματία. Άρα, οι οφειλές της πολυκατοικίας αφορούν τις οφειλές που έχει η πολυκατοικία για παράδειγμα προς την ΔΕΗ, τη συντήρηση του ασανσέρ, τον κηπουρό, στην εταιρεία πετρελαίου κλπ.

Οφειλές Πολυκατοικίας

Από τον πίνακα ελέγχου μπορείς να δεις με μια ματιά τις οφειλές της πολυκατοικίας προς τρίτους συνολικά και τις οφειλές που έχεις σε κάθε επαγγελματία ξεχωριστά.

                                                                                                            

Επιλέγοντας το βελάκι μπορείς να δεις τη λίστα των οφειλών της πολυκατοικίας προς τους επαγγελματίες, την κατάσταση της οφειλής (αν ειναι προς χρέωση, αν έχει γίνει έκδοση) και σε ποιον επαγγελματία ανήκει η οφειλή.
                                                                                                          

Επιλέγοντας τον επαγγελματία από τον πίνακα ελέγχου, ανοίγει η καρτέλα του επαγγελματία και μπορείς να δεις τα στοιχεία επικοινωνίας του επαγγελματία, τις συνολικές οφειλές, τη λίστα με κάθε δαπάνη που έχει συνδεθεί με τον επαγγελματία καθώς και την κατάσταση της δαπάνης (αν εχει εξοφληθεί ή όχι, αν είναι χρεωμένη ή αν εχει γίνει έκδοση).

                                                                                                         

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιλέγοντας το βελάκι μπορείς να δεις τα στοιχεία επικοινωνίας,το αφμ, την διεύθυνση και τον τραπεζικό του λογαριασμό καθώς και να επεξεργαστείς τα στοιχεία.

                                                                                                                  

Λίστα δαπανών

Επιλέγοντας από τη λίστα δαπανών την δαπάνη που θέλεις, μπορείς να δεις αναλυτικά τα στοιχεία της δαπάνης (σε ποια κατηγορία ποσοστών ανήκει, με ποιον επαγγελματία έχει συνδεθεί, σε ποιον έχει χρεωθεί, αν έχει εξοφληθεί ή όχι,το ποσό της δαπάνης καθώς και τον επιμερισμό της δαπάνης σε κάθε διαμέρισμα.



Στη συνέχεια μπορείς, επιλέγοντας τις τρεις τελείες δεξιά στο πάνω μέρος να κάνεις α) αποπληρωμή της δαπάνης, β) ακύρωση της δαπάνης, γ) επισύναψη της απόδειξης της δαπάνης δ) λήψη του αρχείου που έχει ανεβάσει για την δαπάνη.

       

Αποπληρωμή Δαπάνης

Αφού επιλέξεις να αποπληρώσεις την δαπάνη, εμφανίζεται το παράθυρο πληρωμής της οφειλής. Εκεί μπορείς να αποπληρώσεις είτε ολόκληρο το ποσό της οφειλής είτε να επιλέξεις εσύ το ποσό που θέλεις να αποπληρώσεις, επιλέγοντας την ημερομηνία αποπληρωμής. Στη συνέχεια επιλέγεις τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πληρωμή και αν θέλεις να αποσταλεί ειδοποίηση στους κατοίκους ότι η οφειλή έχει αποπληρωθεί. Μόλις ολοκληρώσεις την καταχώρηση, πατάς πληρωμή και η οφειλή έχει αποπληρωθεί.
Σημείωση: Σε περίπτωση μερικής αποπληρωμής του ποσού της δαπάνης, αυτό φαίνεται στη λίστα των δαπανών ως υπόλοιπο ποσό της δαπάνης.

    

Ακύρωση Δαπάνης

Μπορείς να ακυρώσεις την δαπάνη που έχεις συνδέσει με τον επαγγελματία. Αφού επιλέξεις "Ακύρωση δαπάνης", εμφανίζεται μήνυμα για τον αν θέλεις σίγουρα να ακυρώσεις τη δαπάνη ή οχι. Αφού επιλέξεις "Ναι, θέλω", εμφανίζεται μήνυμα ότι η δαπάνη ακυρώθηκε με επιτυχία.
Αν ακυρώσεις μία δαπάνη η οποία έχει ήδη εκδοθεί, δλδ έχεις κάνει την έκδοση των κοινοχρήστων και έχει χρεωθεί στα διαμερίσματα, τότε αυτόματα το ποσό που αντιστοιχούσε σε κάθε διαμέρισμα από αυτή την δαπάνη αφαιρείται από τις οφειλές του διαμερίσματος.
Στην περίπτωση που το διαμέρισμα έχει αποπληρώσει το ποσό της έκδοσης, άρα και της δαπάνης, το ποσό που αντιστοιχεί στην δαπάνη επιστρέφει στο διαμέρισμά του ως πιστωτικό και ο κάτοικος θα ενημερωθεί αυτόματα για την ακύρωση και τη δημιουργία του πιστωτικού. Το πιστωτικό αυτό θα συμψηφηστεί αυτόματα στην επόμενη χρέωση.
Τέλος, μία δαπάνη που έχει ακυρωθεί δεν μπορείς να την ξαναχρεώσεις, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δημιουργήσεις εκ νέου μία νέα δαπάνη.

        

Επισύναψη απόδειξης

Αφού αποπληρώσεις την δαπάνη, μπορείς να επισυνάψεις την απόδειξη της για να την έχεις ως αρχείο μέσα στη δαπάνη και να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτή όποτε θελήσεις.
Επιλέγεις "Επισύναψη απόδειξης" και στη συνέχεια επιλέγεις από που θέλεις να ανεβάσεις την φωτογραφία της απόδειξης ( από την κάμερα ή από την Gallery).


Λήψη αρχείου

Μπορείς να κάνεις λήψη του αρχείου της απόδείξης της δαπάνης όποτε θελήσεις, επιλέγοντας "Λήψη αρχείου". Στη συνέχεια επιλέγεις να κατεβάσεις το αρχείο ή να το διαγράψεις.