Έκδοση ΑΦΜ Πολυκατοικίας

Έκδοση ΑΦΜ Πολυκατοικίας

Η έκδοση ΑΦΜ για μια πολυκατοικία χρησιμεύει σε πολλές διαδικασίες και βοηθά ώστε να εξομαλύνονται πολλά θέματα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στον διαχειριστή. Το ΑΦΜ μπορεί να οδηγήσει μια πολυκατοικία στη ριζική ενεργειακή της αναβάθμιση και επίσης διευκολύνει και εξομαλύνει αρκετές από τις διαδικασίες διαχείρισης αφού μπορεί να δημιουργηθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός όπου εκεί θα κατατίθεται το αποθεματικό διαχείρισης ή τα έξοδα των κοινοχρήστων από τους ενοίκους με μία εντολή.
Προσοχή! Για να εκδοθεί ΑΦΜ σε κτίριο ως πολυκατοικία θα πρέπει
Είτε το κτίσμα να είναι άνω των 3 ορόφων
Είτε το κτίσμα να ξεπερνά τα 500 τμ
Σε διαφορετική περίπτωση δεν εκδίδεται ΑΦΜ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση ΑΦΜ μπορείς να επισκεφτείς το αντίστοιχο άρθρο στο site του Polikatikia.gr Έκδοση ΑΦΜ για πολυκατοικία – Όλη η διαδικασία βήμα-βήμα . 

To Polikatikia.gr αναλαμβάνει για εσένα όλη τη διαδικασία της έκδοσης ΑΦΜ.

Μέσα από την εφαρμογή, στην αρχική σελίδα μπορείς να επιλέξεις να εκδόσει το Polikatikia.gr το ΑΦΜ της πολυκατοικίας σου. Αφού επιλέξεις στις "Λύσεις για εσένα" την έκδοση του ΑΦΜ, θα βρεις πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του ΑΦΜ, καθώς και ποια έγγραφα χρειάζεται να μας αποστείλεις ώστε να προχωρήσουμε με την διαδικασία της έκδοσης. Στη συνέχεια επιλέγεις "Αγορά υπηρεσίας".

       

          

Αφού επιλέξεις "Αγορά υπηρεσίας", μπορείς να καταθέσεις τα χρήματα είτε μέσω κάρτας είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Αφού ολοκληρώσεις με επιτυχία την πληρωμή του ποσού, αυτόματα δημιουργείται η αντίστοιχη δαπάνη για να χρεωθεί στα διαμερίσματα και να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη έκδοση κοινοχρήστων.

               

Στη συνέχεια εμφανίζεται η λίστα με τα απαιτούμενα έγγραφα για την έκδοση του ΑΦΜ. Μπορείς να επισυνάψεις τα έγγραφα και να επιλέξεις "Αποστολή Εγγράφων", ώστε να τα αποστείλετε στο Polikatikia.gr για να προχωρήσει με την έκδοση του ΑΦΜ. Εμείς θα αναλάβουμε όλα τα υπόλοιπα.



Μόλις καταχωρήσεις το αίτημά σου για την έκδοση του ΑΦΜ θα λάβεις από το Polikatikia.gr email στο λογαριασμό σου όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Τα έγγραφα που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του Διαχειριστή : Βγάλε εύκολα φωτογραφία της ταυτότητας σου (εμπρός και πίσω όψη) μέσω του App.
Απόφαση γενικής συνέλευση για τον ορισμό σου ως διαχειριστής και για την έκδοση ΑΦΜ: Εκτύπωσε το προ συμπληρωμένο αρχείο απόφασης που έχεις λάβει στα επισυναπτόμενα) Συμπληρώστε τις απαραίτητες υπογραφές.Ανέβασε την φωτογραφία της απόφασης.
Εξουσιοδότηση από εσένα προς τον συνεργάτη μας για να αναλάβει τις διαδικασίες στις αρμόδιες υπηρεσίες: Mε γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ είτε ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr .Στα επισυναπτόμενα που θα λάβεις στο email θα βρεις τις αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείς να το κάνεις εύκολα από τον καναπέ σου μέσω gov.gr και θα λάβεις επίσης το κείμενο που θα πρέπει να υπάρχει στην εξουσιοδότηση.
Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (Κανονισμός πολυκατοικίας) : Θα χρειαστεί να επισυνάψεις το έγγραφο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ψηφιακή μορφή (PDF).

Αφού μας αποστείλεις όλα τα έγγραφα,το Polikatikia.gr θα αναλάωβει όλα τα υπόλοιπα.
Ο χρόνος διεκπεραίωσης  κυμαίνεται από 3 έως και 5 μήνες, ανάλογα την ΔΟΥ στην οποία υπάγεσαι.