Δημιουργία Δαπάνης μέσω Web

Δημιουργία Δαπάνης μέσω Web

Αρχικά θα πούμε μερικά λόγια για την φιλοσοφία της Δαπάνης στο Polikatikia. 
Ακολουθώντας το δόγμα "Δεν πρέπει να κάνω 2 φορές τις ίδιες ενέργειες" έχουμε εστιάσει τον πυρήνα της διαχείρισης γύρω από την δαπάνη σε ατομικό επίπεδο. 
Ρυθμίζουμε την Δαπάνη μια φορά (template) για να την προγραμματίσουμε και να μη χρειάζεται να την ξαναδημιουργούμε από την αρχή κάθε μήνα, παρά μόνο να την επεξεργαστούμε όταν χρειαστεί να αλλάξουμε κάποια ρύθμιση/ μεταβλητή. 

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό πως η δημιουργία της Δαπάνης (template)  δεν αποτελεί και χρέωση στα κοινόχρηστα. Όταν χρεώνουμε την Δαπάνη δημιουργείται ένα "αντίγραφο" αυτής ανεξάρτητο από το template.  

Δημιουργία Δαπάνης

Στην αρχική οθόνη, επιλέγεις από την οθόνη με μία ματιά το εικονίδιο της δαπάνης .


Στη συνέχεια για να δημιουργήσεις μία νέα δαπάνη, επιλέγεις το σύμβολο  και ανοίγει η φόρμα της δαπάνης.Φόρμα ΔαπάνηςΜε κόκκινο είναι απαραίτητες πληροφορίες  
1) Επιλέγεις τίτλο από τους έτοιμους ή συμπληρώνεις τον τίτλο προτίμησης μας.
2) Επιλέγεις κατηγορία χιλιοστών
  1. Κοινοχρήστων
  2. Θέρμανσης
  3. Ανελκυστήρα
  4. Από τις Custom Κατηγορίες χιλιοστών (που έχεις δημιουργήσει)


3) Επιλέγεις αν η δαπάνη θα χρεωθεί στον ένοικο ή στον ιδιοκτήτη.4) Καταχωρείς το ποσό της δαπάνης


Ενώ με μπλε οι δευτερευούσης προτεραιότητας πληροφορίες
1) Επιλέγεις αν είναι πληρωμένη την στιγμή της δημιουργίας. (Αν είναι πληρωμένη περιορίζεις τις επιλογές σε Δημιουργία και χρέωση για την ορθή εικόνα της ανάλυσης του αποθεματικού) 

2) Συνδέεις την δαπάνη με επαγγελματία
3) Επιλέγεις ημερομηνία λήξης πληρωμής της δαπάνης (πχ ημερομηνία λήξης λογαριασμού ΔΕΗ)  
4) Σε περίπτωση που θέλεις (και προβλέπεται από τον κανονισμό) κάποια έκπτωση σε διαμέρισμα/ματα καταχωρούμε το ποσοστό % της . 

σημείωση 1 : δεν αφορά την έκπτωση στην θέρμανση κλειστών διαμερισμάτων 
σημείωση 2 : το ποσό επιβάρυνσης που προκύπτει για τα υπόλοιπα διαμερίσματα εμφανίζεται στα ειδοποιητήρια στο εκάστοτε διαμέρισμα Στην συνέχεια επιλέγεις την χρονική στιγμή της χρέωσης της δαπάνης είτε 
  1. Άμεσα επιλέγοντας "Δημιουργία και καταχώρηση"
  2. Χειροκίνητα άλλη στιγμή επιλέγοντας προσωρινά "Δημιουργία"
  3. Στην περίπτωση πληρωμένης δαπάνης έχουμε την επιλογή "Δημιουργία" όπου το σύστημα θα την προσμετράει στην ανάλυση του αποθεματικού αλλά δεν θα την έχει επιμοιράσει στα διαμερίσματα για την επόμενη έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις πότε θέλεις να χρεωθεί/επιμοιραστεί στα κοινόχρηστα σε άλλο χρόνο.