Δαπάνη Κατανάλωσης θέρμανσης

Δαπάνη Κατανάλωσης θέρμανσης

Δημιουργία Δαπάνης

Όταν δημιουργήσεις μία δαπάνη θέρμανσης επιλέγεις να την χρεώσεις με χιλιοστά θέρμανσης και επιλέγεις το κουμπί "Πρόκειται για κατανάλωση θέρμανσης", κάτι που υποδηλώνει πως δεν θα χρεωθεί με απλά χιλιοστά θέρμανσης αλλά θα περάσει μέσα από τον υπολογισμό ,που ορίζει η μέθοδος, που έχουμε επιλέξει για την πολυκατοικία.

    

Κατανάλωσης θέρμανσης

Πετρέλαιο

Επιλέγοντας το κουμπί εμφανίζονται οι επιλογές για πετρέλαιο καταχωρείς μια από τις παρακάτω επιλογές 
  1. Εκατοστά που μετρήθηκαν στην δεξαμενή  <-(το σύστημα υπολογίζει μόνο του το ποσό της δαπάνης )
  2. Λίτρα που μετρήθηκαν ή λίτρα που κάηκαν (από την προηγούμενη φορά) <-(το σύστημα υπολογίζει μόνο του το ποσό της δαπάνης )
  3. Για την δαπάνη κατανάλωσης θέρμανσης με πετρέλαιο στην αυτονομία με πάγιο και στην αυτονομία με μετρητές, καταχωρείς αν χρειάζεται τις τελευταίες ενδείξεις των μετρητών του κάθε διαμερίσματος και στη συνέχεια το κόστος της δαπάνης. Για την κεντρική δεν εμφανίζεται η φόρμα των μετρητών, παρά μόνο πρέπει να καταχωρήσεις το κόστος της δαπάνης. 
                      


Φυσικό Αέριο

Για την δαπάνη κατανάλωσης θέρμανσης με φυσικό αέριο στην αυτονομία με πάγιο και στην αυτονομία με μετρητές, καταχωρείς αν χρειάζεται τις τελευταίες ενδείξεις των μετρητών του κάθε διαμερίσματος και στη συνέχεια το κόστος της δαπάνης. Για την κεντρική δεν εμφανίζεται η φόρμα των μετρητών, παρά μόνο πρέπει να καταχωρήσεις το κόστος της δαπάνης. 

     

Έκπτωση σε διαμέρισμα

Δίνεται δυνατότητα καταχώρησης έκπτωσης στο διαμέρισμα , αν το προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας, ενώ αυτόματα είναι συμπληρωμένες οι εκπτώσεις των κλειστών διαμερισμάτων, σε όποια, μέσω της επεξεργασίας, έχει οριστεί πως είναι κλειστά στην θέρμανση με το αντίστοιχο ποσοστό που δικαιούνται, βάση κανονισμού. Στη συνέχεια συνδέεις την δαπάνη με τον αντίστοιχο επαγγελματία και προχωράς στην "Αποθήκευση & Χρέωση" ή στην "Αποθήκευση & Κλείσιμο" της δαπάνης.


Χρεωση Δαπάνης

Αφού έχουμε ολοκληρώσει τα βήματα το ποσό επιμερίζεται αυτόματα στα διαμερίσματα και η χρεώνεται η δαπάνη.


Σημαντική Σημείωση: Στην επόμενη δημιουργία δαπάνης θέρμανσης, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις μία νέα δαπάνη αλλά μπορείς να επεξεργαστείς την ήδη υπάρχουσα.

Επεξεργασία Δαπάνης Θέρμανσης

Επιλέγεις από τη λίστα με όλες τις δαπάνες, την τελευταία δαπάνη που αφορούσε κατανάλωση θέρμανσης και στη συνέχεια πατάς "Επεξεργασία δαπάνης".
    


Στη συνέχεια ακολουθείς τα βήματα για τη δημιουργία της δαπάνης μεταβάλλοντας μόνο τα νέα στοιχεία (λίτρα που μετρήθηκαν,λίτρα που κάηκαν,εκατοστά δεξαμενής) και στην καταχώρηση των ενδείξεων πατάς "Μεταφορά των ενδείξεων". Έπειτα είτε καταχωρείς την νέα μέτρηση, είτε τη διαφορά από την προηγούμενη μέτρηση. Ό,τι και αν επιλέξεις να καταχωρήσεις αυτόματα μεταβάλλεται και η άλλη ένδειξη.
Τέλος επιλέγεις το ίδιο επαγγελματία είτε κάποιον άλλον και προχωράς στην "Αποθήκευση & Χρέωση" ή στην "Αποθήκευση & Κλείσιμο" της δαπάνης.